O klubu

articles-jedrenje-_012-1257275392Od veljače 2015. klubom upravlja nova uprava izabrana na redovnoj i izvanrednoj izbornoj skupštini. Upravni odbor čine predsjednik Vedran Kabalin, podpredsjednik Sanjin Krstačić, za tajnika imenovan je Ronald Spišić, a ostale članove uprave čine Denis Saganić, Branko Domac, Zrinka Ettinger-Starčić i Vedran Mustać. U Nadzornom odboru su Steno Vidulić, Robi Malnar i Luciano Fafangel. Klub zapošljava jednog trenera, gosp. Serđa Nalisa. Na redovnoj i izvanr. izbornoj skupštini održanoj u veljači 2015. na vlastiti zahtijev dužnosti je razriješen dotadašnji predsjednik Goran Franulović. Svi članovi tijela Kluba svoj posao obavljaju volonterski bez naknade.

U klubu se tokom cijele godine redovito radi sa djecom, i to u tri segmenta: Ljetna škola jedrenja, cijelogodišnji redovni treninzi, te odlasci na regate. Uz kadete, tu su i seniori, koji redovito jedre rekreativno na svojim krstašima, ali sudjeluju i na Lošinjskoj regati za klasu krstaši koju već 32 godine organizira isti klub. Neki od njih sudjeluju kao članovi posade drugih regatnih krstaša na regatama širom Kvarnera i Istre. U rekreativnom jedrenju propagiraju jedrenje kroz razne manifestacije i druženja pod jedrima što je rezultiralo povećanjem baze članstva koji se aktivno uključuju u jedrenje.

Uz Lošinjsku regatu, koja okuplja i do pedesetak vrhunskih regatnih brodova, a odvija se prvog vikenda u kolovozu, članovi kluba organiziraju već preko 10 godina i regatu za klasu Optimist koeficijenta 1.6, ‘Kup Lošinja’, koji se jedri prvog vikenda u studenome.

Za redovan rad i putovanja na regate, klub ima 2 gumenjaka opremljena izvanbrodskim motorima te prikolice za transport gumenjaka i jedrilica i nažalost već dotrajao putnički kombi.

Klub se financira najvećim dijelom iz proračuna Grada Malog Lošinja, a ostatak potreban za funkcioniranje kluba dolazi iz više izvora – od Županije, raznih sponzora, članarina i sredstava samih članova.

Kako se učlaniti?