Mala Mrduja 2011

30.09.2011

Nika najbolja u ženskoj konkurenciji!


U Splitu je održana prva regata novog kriterijskog ciklusa za optimiste – Mala Mrduja koeficijent 1.6. Regata je počela u petak, 30.09.2011 i završila u nedjelju, 02.10.2011. Učestvovalo je ukupno 152 optimista iz Hrvatske, Slovenije i Crne Gore.

Natjecatelji su imali sreće sa vremenskim uvjetima. Sva tri dana puhao je maestral sa manjim promjenama smjera, uglavnom sve iz četvrtog kvadranta, od 10 čvorova do refula od 18 čvorova i lijepo formiranim valom. Takvi uvjeti su zahtijevali kompletne jedriličare, a bio je popriličan broj odlično pripremljenih. To se vidi po bodovima, svaki natjecatelj koji je uhvatio neko mjesto je uglavnom „držao“ sličan rezultat tako da, mjesta koja bi na nekim regatama garantirala medalju, nisu bila dovoljna garancija za plasman u prva tri. Prvih pet-šest natjecatelja praktički nisu imali ulaz lošiji od 5 mjesta što dovoljno govori o kakvoj konkurenciji je riječ! Osim toga, poklopilo se da u zelenoj grupi, u kojoj je nastupala i Nika za naš klub JK Jugo, ima najviše jakih a i novih nada koje su odlično jedrile.

Prvi dan smo odradili tri jedrenja, drugi dan isto tri, te zadnji dan jedno jedrenje. Nika je prvu orcu svakog jedrenja uvijek bila u deset, ponekad uz koju taktičku greškicu bi imala rezultat u cilju od 7 do najlošije 13 mjesta, dok je jedno dvadeseto odbacila. Na kraju je Nika najbolja u ženskoj konkurenciji, ukupno na 19. mjestu  te ima jednak broj bodova kao i osamnaesti.

Ljetni rad se isplatio i puno smo napredovali. Napominjemo da je Nikin rezultat što se tiče ženskog jedrenja najbolji rezultat našeg kluba!

Ovaj vikend je Dubrovnik sa svojom 1.6 regatom i nakon njega naša regata poslije koje se određuju najbolji koji idu na svjetsko prvenstvo u Novi Zeland.

Rezultati