Rapska regata 2013

04.05.2013

5. Dani jedrenja na Rabu - Rapska regata 2013. - 4 nagrade odnijeli Lošinjani i Nerezinci


Protekli vikend, 4.svibnja na Rabu su održani peti po redu Dani jedrenja, u sklopu koje je i Rapska regata 'Uhvati vjetar'.  Ime regate i ove je godine opravdano, jer se jedrilo u bonaci sa povremenim vjetrom zapadnog smjera. Jedrile su tri grupe, tradicijske barke, male sportske jedrilice i Optimisti te krstaši.

Za Jk Jugo u klasi tradicijskih plovila kojih je bilo ukupno devet, jedrila je posada Bambuje Goran Franulović i Roko Krstačić, te osvojila ukupno 3.mjesto, a taj je rezultat tim značajniji ako znamo da je 'Bambuja' bila najmanja barka među tradicijskim plovilima. Prvo mjesto osvojila je posada Sebastian Sokolić, Mario Živković i Emanuel Perković iz Nerezina, ŠRD Škarpina,  sa pasarom 'Anica'.

U klasi krstaš na startnoj listi bilo je 19 brodova, a za JK Jugo jedrili su 'Acci' Branka Laknera, 'Lady B' Nenada Tepeša sa Vilimom Viherom, 'Jadranka' Stena Vidulića 'pojačan' Robertom Cavedonijem, 'Rantaplan' Denisa Žauhara kojim je ovaj put kormilario Vedran Kabalin sa posadom Kabalin Miranom, Sanjin Krstačić i Vedran Mustać te 'Contessa Hilda' Denisa Saganića sa najmlađom posadom, Kristina i Sara Saganić te Mateo Lehotski.

Zbog nedostatka vjetra, bodovali su se prolasci na bovama odnosno cilju, i to po grupama, ovisno kako je koji brod iz koje grupe prošao kontrolnu točku.

Rantaplan (grupa 8) prvi je u svojoj grupi   te ukupno drugi, a Contessa Hilda prvi je brod u grupi 6 u konkurenciji od 4 broda.

Acci, Lady B i Jadranka uspijeli su odjedriti oko druge bove, i plasirati se oko desetog mjesta ukupno,  ali budući da su brodovi iz njihove grupe (Rantaplan i Malinska) prošli kroz cilj ostali su bez bodova.

video

Galerija slika 1

Galerija slika 2

Galerija slika 3

Hvala domaćinima sa Raba na još jednom divnom vikendu!

REZULTATI UKUPNO

REZULTATI  PO GRUPAMA

REZULTATI TRADICIJSKE BARKE

  (D.S.)