Školu jedrenja pohađao u ljeto 2001. koju je držao tadašnji klupski trener Theo Pizzul.

Prvi pehar osvojio na regati škole jedrenja – 3. mjesto.

Prva službena regata- Kepretov memorijal na Jarunu 2001.

2002. na regati Dana Grada Crikvenice osvojio 4. mjesto ukupno i 1. do 12 godina što je tada predstavljalo prvorazrednu senzaciju i najavu dobrih mogućnosti.

Napredovao sa klupskim trenerima Zoranom Benčinićem i Domagojem Jaklinom, a posebno Ivicom Matijevićem uz koje mu nesebično pomažu i brojni ostali hrvatski treneri: Sergio Nalis, Moimil Zuban, Edo Smoljenović, Vedran Mandić, Daniela Gluhan i Željko Vojvodić.

Kako je već sa 9 godina bio među 5 najboljih hrvatskih jedriličara do 12 godina omogućene su mu zajedničke pripreme sa državnom reprezentacijom koja se spremala za svjetska i europska prvenstva što je bila odskočna daska za brzo napredovanje u kvaliteti jedrenja.

2005. godine u Šibeniku osvaja državno prvenstvo do 12 i pobjeđuje u konkurenciji do 12 godina na ukupno 18 regata. Te godine na državnom prvenstvu za optimiste u Trogiru osvaja 4. mjesto ukupno sa istim brojem bodova kao brončani Lovre Perhat i prvi podijum na jednoj kriterijskoj regati – 3. mjesto na Maloj Mrduji. Na toj regati je uvjek osobito raspoložen pa je osvaja 2007. i 2008. dok je 2006. bio samo bod iza pobjednika.

Od 2007. na sva tri prventsva države osvaja medalje. U Crikvenici srebro, 2008. na Hvaru bronca i u Šibeniku 2009. ponovno srebro.

2008. je posebno uspješna godina u kojoj je završio na prvom mjestu hrvatske kriterijske ljestvice, pobjedio na mnogim kriterijskim regatama i osvojio prvo mjesto u poretku T-Mobile Lige 13 koja se sastojala od 12 kriterijskih regata i državnog prvenstva.

Od 2006. stalni je član hrvatske državne reprezentacije na svjetskim prvenstvima i to redom u Urugvaju, Italiji, Turskoj i Brazilu. Na žalost izostao je zapaženiji rezultat sa svjetskih smotra, što zbog nezgodnog jakog vjetra kada je bio manji što zbog slabijeg vjetra kada je već otežao ali i slabije pripremljenosti naših jedriličara u odnosu na ozbiljnije svjetske reprezentacije.

Od uspjeha na regatanma izvan Hrvatske za spomenuti je 35.mjesto na Miting Del Garda u konkurenciji 999 jedriličara iz cijelog svijeta, pobjeda na Otvorenom Prventsvu Slovenije za Klasu Optimist te pobjeda na prestižnoj regati Optimista „Barcolina“ u Trstu.

Sudjelovao je na preko 200 regata optimista i osvojio preko 60 trofeja.

Od kolovoza 2009. prešao je u klasu Laser 4.7 i vrlo ozbiljno se priprema za daljnje natjecateljsko jedrenje u čemu mu stručnu pomoć pruža trener Marko Zuban iz Pule.

OTOČKI VJESNIK Bartol na europskom prvenstvu (B.Purić) (PDF, 125 KB)