U Zadru, u organizaciji JK Uskok održana je prva od četiri izborne regate za sastav reprezentacije. Po novom sustavu kvalificirali su se 80 najboljih u Hrvatskoj. Za jk Jugo nastupila je Dorotea Spišić.

Tri dana jedrenja u Zadarskom kanalu donijela su minimalno vjetra tako da je svakog dana održan samo po jedan plov. U petak velika želja Dorotei donosi diskvalifikaciju na startu, odlično jedrenje u drugom plovu ali na žalost prekid. U subotu dobro jedrenje među 15-20 ali u zadnjoj orci vjetar okreće za 60 stupnjeva te ulazi kao 43. U nedjelju još jedan plov i 31. mjesto te ukupno 54.
Ne možemo biti zadovoljni raspletom  međutim već sljedeći vikend 2. izborna u Splitu te se nadamo boljem plasmanu.
Trener; Serđo Nalis

Jk Mornar iz Splita bio je ovaj vikend domaćin drugoj po redu izbornoj regati. Od petka najboljih 80 optimista uglavnom su čekali koji dašak vjetra da bi izašli na regatno polje. U nedjelju se ipak zajedrilo po vjetru od 5-6 čv. Dorotea Spišić je  u prvom plovu dobro startala i jedrila u prvih deset da bi zadnjoj orci izgubila par mjesta i završila na 14 mjestu. Drugi  plov donio je grešku na startu i više nije bilo mogućnosti popravka te 65 mjesto. Krenulo se u treći plov, Dorotea opet dobro , među 10, ali prekid u nedostatku vjetra. Regata se ne računa za kriterijsku ljestvicu zbog neodržana 3 plova.

 Slijede završne 2 izborne regate u svibnju, Poreč i Pula